ARŞİV MEMURU GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
TAŞNIR BELGE FORMATI (PDF) GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!
---
BİRİM:Arşiv Birimi
GÖREV ADI:Arşiv Memuru
GÖREV TANIMI:Yatan hastaların dosyalarını ve diğer evrakların düzenli bir şekilde saklanılmasını sağlamak.
AMİRİ ve ÜST AMİRİ: Müdür Yardımcısı, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü, Başhekim
TEMEL İŞ, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Görev, Yetki ve Sorumlulukları:
- Döner Sermayeden gelen yatan hastaların dosyalarını, önce sayılır arşive giren evrak defterine yazılır, ad ve soyadına bakılıp, alfabetik sıraya göre ayırır ve numaratörle numaralandırıp fihriste yazar. Dosyaları arşiv sırasıyla raflara dizer.
- Adli vakaları renkli dosyalara koyar.
-Diğer birimlerden gelen (örn. Döner Sermayeden gelen) evraklar klasörlere düzenli bir şekilde koyularak arşive indirilir.
-Servisten ve poliklinikten gelen defterler imza karşılığı alınarak arşive giren evrak defterine kaydı yapılarak bölümlerine göre yerleştirilir.
- Yatan hasta dosyalarının muhafaza edilmesi. Poliklinik, Laboratuvar, Röntgen defteri ve Adli vaka formlarının muhafaza edilmesi. Servis sorumlu hemşiresi tarafından düzenlenmiş, hastanın daha önceki evraklarının bulunmasına binaen hazırlanan ilgili form karşılığında hasta dosyasının arşivden çıkartılması. Taburcu işlemleri bitmiş ve faturalandırılmış dosyaların döner sermayeden arşive gelmesi İş akışını kolaylaştırmak amacıyla tüm dosyaların düzenlenmesi.
- Protokol numarasına göre yatan hastanın adı soyadı, baba adı, yatış tarihi, resmi güvencesi kontrol edilerek sıradaki arşiv numarasının verilmesi. O günün teslim tarihine göre dosyayı teslim alarak bilgisayar kaydının yapılması. İşlemi bitmiş olan dosyalar arşiv takip edilerek düzenlenip arşive yerleştirilmesi. Protokol numarasından adı soyadı, yatış tarihi, kontrol edilerek verilen arşiv numarasını dosya üzerine işleyerek mevcut dosyasına ekleyerek saklamak. Mevcut dosyasına eklemeden önce dosyalar arşiv sırasına göre dizilir, mevcut dosyası kontrol edilerek dosyaya eklenir ve saklanır. Tetkiklerinin arşiv numarası bilgisayardan bulunup dosyalara eklenerek saklanması
ETİK İLKELER:
TC. Sağlık Bakanlığı Etik Komisyonu Tarafından Hazırlanan Sağlık Meslek Mensupları için Temel Etik İlkeler; Sağlık meslekleri; hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire, ebe, optisyen ve 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’da belirtilen tüm meslekleri kapsamaktadır.
İnsan ve toplum sağlığı ile ilgili olmaları bu mesleklerin ortak özelliğidir. 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin verdiği yetkiye dayanarak Sağlık Meslekleri Kurulu’nun belirlediği etik ilkelerin amacı; Türkiye’de meslek icra yetkisine sahip sağlık meslek mensuplarının meslek icrası sırasında hastalarıyla, toplumla ve meslektaşlarıyla ilişkilerini belirleyen tutum, davranış ve eylem biçimlerini ortaya koymaktır. Etik ilkeler belirlenirken toplumun değer yargıları, ulusal ve uluslararası insan hakları ve etik belgeleri ile meslek örgütlerinin etik çalışmaları göz önünde bulundurulmuştur. Bu ilkelerin, mesleki ve toplumsal gelişimle birlikte değişebilir olduğu dikkatten uzak tutulmamalıdır
GÖREV DAĞILIMINDA ÇATIŞMA YAŞANMASI DURUMUNDA:
Kamu görevlileri, çıkar çatışmasında şahsi sorumluluğa sahiptir ve çıkar çatışmasının doğabileceği durumu genellikle şahsen bilen kişiler oldukları için, herhangi bir potansiyel ya da gerçek çıkar çatışması konusunda dikkatli davranır, çıkar çatışmasından kaçınmak için gerekli adımları atar, çıkar çatışmasının farkına varır varmaz durumu üstlerine bildirir ve çıkar çatışması kapsamına giren menfaatlerden kendilerini uzak tutarlar.
06 Ağustos 2024