Bilgi İşlem / Otomasyon Birimi

Görev Yetki ve Sorumlulukları


BİLGİ İŞLEM BİRİMİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
TAŞINIR BELGE FORMATINDA (PDF) FORMATINDA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!


BİRİM:Bilgi İşlem Birimi
GÖREV ADI:Bilgi İşlem
AMİR VE ÜST AMİRLER : Hastane Müdür Yardımcısı, İdari ve Mali İşler Müdürü, Başhekim
GÖREV DEVRİ:Bilgi İşlem Birim Sorumlusu izinli veya herhangi bir nedenle görevinde olmadığı durumlarda, görevlerini yerine getirmesi üzere Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Sorumlusu veya üst yönetimin uygun gördüğü bir diğer personel
GÖREV AMACI:Hastanedeki otomasyon sisteminin sürekliliğini, kontrolünü, ağ (network) sistemi yönetimini yapmakla
görevli personellerdir.
TEMEL İŞ VE SORUMLULUKLAR:
Sorumluluk : Görevli olduğu birimde Hastanenin belirlediği politika, hedef, kural ve düzenlemeler doğrultusunda hizmetlerin yerine getirilmesini ve kurumdaki hizmet sürekliliğini sağlamaktır.
Görevleri:
1- Sistemde oluşabilecek arızalara anında müdahale edip, gerekirse ilgili diğer teknik personeli yardıma çağırır.
2-Hastanenin malı olan her türlü lisanslı yazılım, donanım gereçleri ve araçları merkezde muhafaza eder.
Başkası tarafından kullanılmasına ve kopya edilmesine müsaade etmez.
3- Bilgi İşlem Birimine, bu biriminde görevli personelden başkasının girip/çıkmasına, sisteme müdahale
etmesine müsaade etmez.
4- Hastanenin gizli bilgilerini gizlilik prensibine uygun yürütür.
5- Bilgi işlem birimi personeli belirlenen aralıklarla, sorumlu baştabip yardımcısı ve sorumlu müdür yardımcısı eşliğinde toplantı yapar
6- Hastane bilgisayarlarının donanım eksikliklerini yerinde tespit edip, en kısa zamanda teminini sağlar.
7- Hastane bilgisayarlarının envanterini çıkarır ve takibinden sorumludur.
8- Hastanenin Web sayfasını günlük güncelleyip, hastane adına yayınlanması gereken verileri günlük yayınlar.
9- Hastanemizde bilgisayar otomasyon sisteminin yaygınlaştırılması çerçevesinde düzenli veri girilmesini sağlamak amacıyla, bilgisayar ve hastane programını yeni kullanmaya başlayan personele eğitim verir.
10-Bilgi İşlem Birimindeki bilgilerin yedeklenmesinin takibinden sorumludur.
11-Birimindeki Hizmet Kalite Standartlarının tamamlanmasını sağlar.
12-Kullanıcı yetkilerini belirler, kayıt altına alır.
13-HBYS Teknik Servis Modülünden yapılan talepleri veya arızaları günlük ilgili bilgi işlem personeline atama işlemini yapar.
YETKİLER
Hastane otomasyon sisteminde veya ağ alt yapısında oluşabilecek problemleri önceden tespit ettiğinde bir üst amirden danışmadan önceden tedbir alma ve yapılan iş ile  ilgili bilgi verme.
ETİK İLKELER:
TC. Sağlık Bakanlığı Etik Komisyonu Tarafından Hazırlanan Sağlık Meslek Mensupları için Temel Etik İlkeler; Sağlık meslekleri; hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire, ebe, optisyen ve 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’da belirtilen tüm meslekleri kapsamaktadır.
İnsan ve toplum sağlığı ile ilgili olmaları bu mesleklerin ortak özelliğidir. 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin verdiği yetkiye dayanarak Sağlık Meslekleri Kurulu’nun belirlediği etik ilkelerin amacı; Türkiye’de meslek icra yetkisine sahip sağlık meslek mensuplarının meslek icrası sırasında hastalarıyla, toplumla ve meslektaşlarıyla ilişkilerini belirleyen tutum, davranış ve eylem biçimlerini ortaya koymaktır. Etik ilkeler belirlenirken toplumun değer yargıları, ulusal ve uluslararası insan hakları ve etik belgeleri ile meslek örgütlerinin etik çalışmaları göz önünde bulundurulmuştur. Bu ilkelerin, mesleki ve toplumsal gelişimle birlikte değişebilir olduğu dikkatten uzak tutulmamalıdır
GÖREV DAĞILIMINDA ÇATIŞMA YAŞANMASI DURUMUNDA:
Kamu görevlileri, çıkar çatışmasında şahsi sorumluluğa sahiptir ve çıkar çatışmasının doğabileceği durumu genellikle şahsen bilen kişiler oldukları için, herhangi bir potansiyel ya da gerçek çıkar çatışması konusunda dikkatli davranır, çıkar çatışmasından kaçınmak için gerekli adımları atar, çıkar çatışmasının farkına varır varmaz durumu üstlerine bildirir ve çıkar çatışması kapsamına giren menfaatlerden kendilerini uzak tutarlar. 

06 Ağustos 2024