Ordu Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Gürgentepe İlçe Devlet Hastanesi Personeline Yönelik Yangın Söndürme Eğitimi
24 Ağustos 2023

Ordu Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Gürgentepe İlçe Devlet Hastanesi Kurum Personeline Yönelik Yangın Söndürme Eğitimi verildi.

Uygulamalı olarak verilen eğitimde meydana gelebilecek yangın türleri, yangın anında doğru davranışları sergileme ve yangına müdahale yöntemlerinin yanı sıra yangın tüpü kullanımına ilişkin olarak yetkililer tarafından bilgiler verildi.

Sayın Başhekimimiz Bekir Söyler ve hastane Müdürümüz Hakan Kuru da eğitim ve yangın söndürme tatbikatına katıldı. Sayın Başhekimimiz: “Hastaneler için alınması gereken yangın güvenliği tedbirleri önemli olmakla beraber sağlık personelinin de yangın ile ilgili eğitim alması hayati önem taşır. Yangın anı davranışları, binayı boşaltma planı, görev paylaşımı,  yangın tüpü kullanımı gibi konuları  yangın eğitimi ve tatbikatı  ile hastane personelimize kazandırmayı amaçladık. Yangın anındaki davranışlar ve tahliye çalışmaları özellikle sağlık personeli için çok önemlidir. Zira sağlık personelleri kendilerinin yanı sıra hastaları da kurtarmayı misyon edinir. Bu sebeple karşılaşılması muhtemel ciddi tüm afetlere karşı zaman zaman uygulamalı eğitim planlıyoruz. Yoğun ilgiyle katılan tüm hastane personellerimize ve İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim ekibine teşekkür ederiz.”  İfadeleri ile tatbikatın önemini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Yangın Söndürme Eğitimi